موسسه طبيعت آسمان شب موسسه طبيعت آسمان شب .

موسسه طبيعت آسمان شب

۹ حقيقت جالب درباره تلسكوپ فضايي جيمز وب

بياييد صادق باشيم: تلسكوپ جيمز وب (JWST) يكي از مهم‌ترين شگفتي‌هاي تكنولوژيكي جهان است. اين تلسكوپ نه‌ تنها بسيار پيشرفته است، بلكه در فضا كار مي‌كند و داده‌ها را به زمين مي‌فرستد. اگر اين همه هياهو را پيرامون يك تلسكوپ درك نمي‌كنيد، احتمالا حقايق جالب را درباره آن نمي‌دانيد. براي دانستن آن‌ها تا انتهاي اين مقاله با ما همراه باشيد.

 

1. تلسكوپ فضايي جيمز وب به افتخار دومين مدير ناسا نامگذاري شده است

JWST كه در ابتدا تلسكوپ فضايي نسل بعدي نام داشت، در سال ۲۰۰۲ به افتخار جيمز ادوين وب تغيير نام داد. وب به‌ عنوان بالاترين مقام ناسا از سال ۱۹۶۱ تا ۱۹۶۸، اين سازمان را از مجموعه‌اي آشفته به ماشيني بسيار هماهنگ تبديل كرد. همچنين بر برنامه‌هاي مركوري و جميني و بيشتر برنامه‌هاي آپولو نظارت داشت. تغيير نام تلسكوپ به جيمز وب بحث‌برانگيز بود، زيرا متهم شده بود در اخراج منظم كاركنان مظنون به همجنس‌گرايي همدست بوده است.

 

 تلسكوپ فضايي وب 

 

 

2.  ۲۶ سال طول كشيد تا از يك طرح پيشنهادي به استقرار و عملياتي‌شدن كامل برسد

ساخت تلسكوپ جيمز وب در سال ۱۹۹۶ با تاريخ راه‌اندازي در سال ۲۰۰۷ پيشنهاد شد، ولي همه چيز طبق برنامه پيش نرفت. اين پروژه چند بار به‌ دليل هزينه‌هاي سرسام‌آور بازنگري شد و به تعويق افتاد. سرانجام در سال ۲۰۱۱، چهار سال پس از تاريخ راه‌اندازي اوليه، مرحله طراحي JWST به پايان رسيد و ساخت قطعه‌هاي آن آغاز شد. پنج سال بعد زمان آزمايش از راه رسيد.

در سال ۲۰۱۸، سپر خورشيدي تلسكوپ جيمزوب در طول آزمايش پاره شد. بعد از بررسي، ۳۴۴  نقطه شكست مجزاي احتمالي پيدا شد. سال‌هاي بعدي صرف يافتن راه‌حل‌ها و آزمايش مجدد همه چيز شد. اين تلسكوپ در نهايت در ۲۵ دسامبر ۲۰۲۱ به فضا پرتاب شد.

 

3. ابزارهاي JWST به آن اجازه مي‌دهند تا از اجرامي تصويربرداري كند كه صد برابر كم‌نورتر از چيزي هستند كه تلسكوپ فضايي هابل قادر به ثبت آن است

تلسكوپ جيمزوب چهار ابزار علمي دارد: يك دوربين فروسرخ نزديك، يك طيف‌نگار فروسرخ نزديك، يك دوربين مادون قرمز مياني و طيف‌نگار تركيبي و يك دوربين فروسرخ نزديك، طيف‌نگار و حسگر هدايت‌كننده تركيبي. اين ابزار توانايي‌ بي‌سابقه‌اي براي جمع‌آوري داده‌ها درباره جهان و آغاز آن به JWST مي‌دهند.

 

توضيحات در مورد محصول تلسكوپ شكستي 60 ميلي‌متري نايت اسكاي

  • قطر دهانه 60 ميلي‌متر و فاصله كانوني 700 ميلي‌متر
  • ابزاري بسيار مناسب براي كودكان و دانش آموزان و رصدگران تازه كار
  • سبك و جمع جور با قابليت حمل و نقل آسان
  • راه اندازي سريع و كاربري آسان
  • لوازم جانبي كامل و داراي كيف حمل با كيفيت

 

 تلسكوپ هاي كوچك 

 

تلسكوپ شكستي 60 ميلي‌متري نايت اسكاي مدل Stellarview 60AZ يك تلسكوپ گاليله‌اي (استفاده از عدسي جهت گردآوري نور) است كه هم براي مشاهده اجرام آسماني و هم براي مشاهده مناظر زميني قابل استفاده است و جزء اولين تلسكوپ‌هاي پيشنهادي موسسه آسمان  شب براي كودكان، دانش آموزان و حتي رصدگران تازه‌كار است.

Stellarview 60AZ يك تلسكوپ آكروماتيك كوچك و قابل حمل با قطر عدسي شيئي ۶۰ ميلي‌متر (با توان گردآوري نور ۷۰ برابر چشم انسان) و فاصله كانوني ۷۰۰ ‌ميلي‌متر است كه با توجه به سادگي در عملكرد و استفاده، ابزاري ايده‌آل براي شروع يادگيري و ورود به دنياي شگفت‌انگيز رصد و نجوم است.

استلارويو 60AZ در حد توان خود، رصد ماه، سيارات منظومه شمسي، خورشيد (تنها با استفاده از فيلتر استاندارد رصد خورشيد)، اجرام درخشان اعماق آسمان مانند سحابي شكارچي(Orion Nebula)، كهكشان آندرومدا و خوشه‌هاي ستاره‌اي را براي شما فراهم مي‌كند.

وزن تلسكوپ، پايه و لوازم همراه Stellarview 60AZ بسيار كم است و حمل  ونقل آن به دليل داشتن كيف حمل برزنتي با كيفيت بسيار آسان است.

وزن لوله تلسكوپ و لوازم همراه مانند چپقي ۹۰ درجه مستقيم‌كننده، سه عدد چشمي‌ ۶، ۱۲٫۵ و ۲۰ ميلي‌متر، جوينده ۵ در ۲۴، بارلو ۳ برابر كننده و رابط عكاسي موبايل و فيلتر ماه در حدود يك كيلوگرم و سه پايه و مقر سمتي‌ارتفاعي AZ نيز ۱٫۵ كيلوگرم است، كه همگي به سادگي داخل كيف حمل برزنتي جا شده تا جابه‌جاي و حمل و نقل تلسكوپ بسيار آسان باشد.

علاوه بر حمل و نقل ساده، راه‌اندازي و استفاده از Stellarview 60AZ نيز سهل و آسان است و شما حتي در اولين باري كه تلسكوپ را همراه خود به بالاي پشت‌بام و يا بيرون از منزل مي‌بريد مي‌توانيد به طور كامل از تلسكوپ و لوازم جانبي آن استفاده كنيد.

پايه‌هاي آلومينومي قابل تنظيم سه پايه به شما اين امكان را مي‌دهد كه ارتفاع تلسكوپ را به ميزان مورد نياز تغيير داده و يا حتي رو سطوح ناهموار نيز آن را تراز كنيد. اين پايه‌ها از آلومنيوم مرغوب ساخته شده‌اند و دوام و عمر مناسبي دارند.

تلسكوپ شكستي 60 ميلي‌متري نايت اسكاي مدل Stellarview 60AZ را مي‌توان طي روز به عنوان يك دوربين و جهت مشاهده مناظر زميني، ديدن پرندگان و محيط اطراف و دوردست استفاده كرد.

تمام قطعات اپتيكي اين تلسكوپ از شيشه با پوشش ضدانعكاس ساخته شده‌اند و تصويري شفاف و واضح ارائه مي‌دهند. نكته ديگري كه وجود دارد استفاده از استاندارد 1.25 اينچ در قطعات اپتيكي مانند چشمي‌ها و چپقي اين تلسكوپ است كه برتري و تفاوت بسيار زيادي نسبت به مدل‌هاي مشابه بازار با چشمي هاي 0.925 اينچ كه معمولا كيفيت بسيار پاييني دارند، ايجاد مي‌كند. ميدان ديد در چشمي‌هاي 1.25 اينچ بسيار وسيع‌تر است و وضوح تصوير بسيار بالاتري نسبت به چشمي‌هاي 0.925 اينچ دارد.

همين‌طور وجود چپقي ۴۵ درجه مستقيم‌كننده كه وارونگي تصوير را به طور كامل اصلاح مي‌كند باعث شده تا  آنچه از درون تلسكوپ مي‌بينيد كاملا مناسب مشاهده مناظر زميني باشد.

ديگر وسيله جذاب همراه Stellarview 60AZ رابط عكاسي با گوشي هوشمند است. اين وسيله به شما امكان مي‌دهد از پديده‌هاي نجومي و يا زميني به راحتي و با استفاده از گوشي همراه خود عكس و فيلم بگيريد.

اين ابزار به دليل وزن كم و در عين حال استحكام خوب، شما را قادر مي‌سازد تا هر گوشي هوشمندي را به هر كدام از چشمي‌هاي تلسكوپ متصل كنيد.

قطعا با كمي كسب تجربه و فعاليت مي‌توانيد تصاويري جذاب و خيره‌كننده از ماه، و همين طور تصاويري مناسب از سيارات ثبت كنيد.

سه پايه و مقر سمت‌ارتفاعي از نوع چنگالي است كه به خوبي تلسكـوپ را در محل خود نگه ميدارد و داراي يك پيچ حركت دقيق در محور عمودي است كه به شما امكان مي‌دهد تلسكـوپ را روي سوژه انتخاب شده به طور دقيق تنظيم كنيد. سه پايه آلومينومي داراي يك سيني لوازم جانبي است كه علاوه بر محلي براي قراردادن لوازم همراه تلسكوپ، به استحكام پايه نيز كمك مي‌كند.

به هيچ عنوان از تلسكـوپ خود براي ديدن خورشيد استفاده نكنيد. مگر اينكه فيلتر استاندارد رصد خورشيد تهيه كرده باشيد.

 

در آسمان شب با تلسكـوپ شكستي 60 ميلي‌متري نايت اسكاي مدل Stellarview 60AZ چه مي‌بينيم؟

 

منظومه شمسي

  • خورشيد: در صورت وجود، لكه‌هاي خورشيدي قابل رويت هستند (حتما از فيلتر خورشيد استفاده كنيد)
  • ماه: دهانه‌ها، كوه‌ها و محل‌هاي برخوردي سطح ماه
  • عطارد: اهله به سختي قابل رصد است
  • زهره: اهله به سختي قابل رصد است
  • مريخ: به صورت يك گوي سرخ قابل تشخيص است
  • مشتري: دو نوار يا كمربند در شرايط رصدي مناسب قابل رصد است
  • زحل: حلقه از گوي قابل تشخيص است
  • اورانوس: همچون يك ستاره به نظر مي‌رسد
  • نپتون: همچون يك ستاره به نظر مي‌رسد

 

اجرام اعماق آسمان

  • خوشه‌هاي ستاره‌اي باز از ليست مسيه
  • خوشه‌هاي كروي به صورت نقاط نوراني
  • سحابي‌ها با بزرگ‌نمايي كم قابل مشاهده هستند
  • كهكشان‌ها به صورت لكه‌هاي مه آلود قابل رويت هستند

 

اقلام داخل بسته

  • لوله تلسكـوپ شكستي 60 ميلي‌متري آكروماتيك
  • جوينده 5x24 اپتيكي
  • سه چشمي ۲۰ (۳۵برابر بزرگ‌نمايي)، ۱۲٫۵ (۵۶ برابر بزرگ‌نمايي)، ۶ (۱۱۶ برابر بزرگ‌نمايي)
  • فيلتر رصد ماه
  • رابط عكاسي با موبايل
  • بارلو ۳ برابر
  • مستقيم‌كننده ۱٫۵ برابر
  • چپقي ۴۵ درجه
  • سيني لوازم جانبي
  • سه پايه آلومينيومي
  • مقر چنگالي AZ

 

نظر كارشناس آسمان شب

تلسكـوپ شكستي 60 ميلي‌متري نايت اسكاي مدل Stellarview 60AZ براي كودكان، دانش‌آموزان و رصدگران تازه كار طراحي و ساخته شده است. كار با آن بسيار آسان است و لوازم جانبي تقريبا كاملي دارد كه شما را از خريد لوازم اضافه بي‌نياز مي‌كند.

هم براي رصد آسمان و هم براي مشاهده مناظر زميني مناسب است. اين مدل براي كساني كه قصد آشنايي با نجوم و رصد را دارند انتخابي عالي است اما نبايد انتظار بسيار زيادي از يك تلسكـوپ در اين رده قيمتي داشت.

همين‌طور يك هديه مناسب براي كودكان و دانش آموزان است تا حس كنجكاوي ذاتي آن‌ها را براي كشف دنياي شگفت‌انگيز آسمان شب و نجوم تقويت كند.

نكته بسيار بسيار مهم در مورد بزرگ‌نمايي: تلسكـوپ‌هاي مشابه باقطر دهانه ۶۰ ميلي‌متر در بسياري از فروشگاه‌ها با بزرگ‌نمايي بيش از ۳۰۰ برابر يا حتي ۶۰۰ برابر تبليغ و عرضه مي‌شوند. از نظر تئوري هر تلسكوپي مي‌تواند به اين بزرگ‌نمايي‌ها برسد، اما در واقعيت به طور قطع نمي‌توانيد چيزي ببينيد. همه چيز بسيار تار خواهد بود.

و در نهايت Stellarview 60AZ يك انتخاب و شروع عالي براي كودكان و دانش آموزان و هديه‌اي ارزنده براي آنان است اما نوجوانان و بزرگسالان كه كمي در اين مورد جدي‌تر هستند قطعا لذت بيشتري از تلسكـوپ شكستي ۷۰ ميلي‌متري نايت اسكاي مدل Stellarview 70AZ و يا تلسكـوپ بازتابي ۱۱۴ ميلي‌متري نايت‌اسكاي مدل Astroguide 114AZ خواهند برد.

 

 

خريد تلسكوپ شكستي 60 ميلي‌متري نايت اسكاي مدل Stellarview 60AZ

 

 

4. تلسكوپ فضايي جيمز وب مي‌تواند گذشته را ببيند

وقتي اولين كهكشان‌ها شكل گرفتند، نوري كه ساطع كردند در طيف مرئي بود. هرچه نور مسافت بيشتري را طي كند، بيشتر به طيف مادون قرمز منتقل مي‌شود. از آن‌ جايي‌ كه JWST با استفاده از حسگرهاي مادون قرمز عكس مي‌گيرد، مي‌تواند نور اولين ستاره‌هايي را كه شكل گرفته‌اند ثبت كند. توانايي نگاه كردن به منشاء جهان هستي يكي از مهم‌ترين ويژگي‌هاي JWST است.

 

5. تلسكوپ جيمزوب مي‌تواند از ميان ابرهاي غبار فضايي ببيند

فضا هم غبار دارد و اين غبار مانع ديد تلسكوپ‌هاي معمولي مي‌شود. اين خيلي آزاردهنده است، زيرا هنگام شكل‌گيري كهكشان‌ها گرد و غبار زيادي به بيرون پرتاب مي‌شود. از آن‌جايي‌ كه نور مادون قرمز در ميان ابرهاي غبار راحت‌تر از نور در طيف مرئي حركت مي‌كند، JWST مي‌تواند تصاوير بهتري از كهكشان‌هاي در حال شكل‌گيري نسبت به هر تلسكوپ ديگري ثبت كند.

 

بزرگترين فروشگاه اينترنتي تلسكوپ

 

6. تلسكوپ فضايي جيمز وب براي عملكرد درست بايد در دماي كمتر از ۳۷۰- درجه فارنهايت (۲۲۳-درجه سانتيگراد) نگهداري شود

نكته‌اي كه درباره تلسكوپ‌هاي مادون قرمز وجود دارد اين است كه هر شكلي از گرما آن‌ها را از كار مي‌اندازد. به‌ همين دليل است كه نمي‌توانيم از اين تلسكوپ‌ها روي زمين يا تلسكوپ فضايي هابل استفاده كنيم. تداخل گرمايي بيش از حد است! فضا سردتر از دماي مطلوب براي تلسكوپ است ولي اين فقط درباره اجرامي صدق مي‌كند كه نور خورشيد به آن‌ها نمي‌رسد.

براي مقابله با اين مشكل، JWST به يك سپر خورشيدي شامل پنج لايه بازتابنده به نازكي موي انسان مجهز شده است تا نور خورشيد را منعكس كند. به اين ترتيب، گرماي خورشيد در عملكرد ابزار بسيار حساس آن تداخل ايجاد نمي‌كند. با توجه به اين‌كه تلسكوپ جيمزوب بايد هميشه در سايه سپر خورشيدي باشد، فقط ۴۰درصد از آسمان را مي‌بيند.

 

7. جيمز وب در مداري پايدار در فاصله يك ميليون مايلي (۱.۶ ميليون كيلومتري) از زمين قرار دارد

JWST دور زمين نمي‌چرخد. در واقع، از اين نظر كه هميشه بايد در سايه باشد، در موقعيتي به نام نقطه لاگرانژ در مدار خورشيد قرار گرفته است. نقطه لاگرانژ موقعيتي منحصربه‌فرد در فضا است كه در آن يك جسم به‌ راحتي مي‌تواند در تعادل گرانشي با يك جسم ديگر باقي بماند. بنابراين، تلسكوپ جيمزوب اساسا قادر خواهد بود در مداري دور خورشيد در يك موقعيت نسبي ثابت نسبت به زمين باقي بماند و فقط گاهي نيازمند تنظيم حركت باشد.

 

 پرتاب تلسكوپ فضايي 

 

8. JWST براي قرار گرفتن در موشك پرتاب تا شد

قطر آينه‌هاي جيمز وب در مجموع ۲۱ فوت (۶.۵ متر) و سپر خورشيدي آن حدود ۴۶ در ۷۰ فوت (۱۴ متر در ۲۲ متر) است. در حاليكه فضاي داخل موشك بزرگ است، چيزي با اين ابعاد در آن جا نمي‌شود. در نهايت، راه‌حلي پيچيده و ظريف پيدا شد: تلسكوپ تا شد. بعد از رسيدن به مقصد، دو هفته طول كشيد تا قطعه‌هاي تلسكوپ جيمزوب به‌ آرامي باز شوند و شروع به كار كنند.

 

9. پرتاب و استقرار JWST به‌قدري خوب پيش رفت كه طول ماموريت موردانتظار آن دو برابر شد

ثابت نگه داشتن JWST در مدار آن دور خورشيد سوخت بسيار كمي نياز دارد. برآوردهاي محافظه‌كارانه، سوخت لازم براي موقعيت‌يابي و استقرار تلسكوپ عمر اين ماموريت را ده سال تعيين كرد. آريان ۵، موشك پرتاب JWST، كار خود را به‌ قدري دقيق انجام داد كه سوخت بسيار كمتري براي رساندن JWST به موقعيت درست مورد نياز بود.

از آن‌ جايي‌ كه سوخت تنها مانع فعاليت طولاني‌تر تلسكوپ فضايي جيمز وب است، اين دستاورد بزرگي براي ناسا بود. يكي از هيجان‌انگيزترين چيزها درباره تلسكـوپ جيمزوب اين است كه نسل به نسل دانشمندان، ستاره‌شناسان و حتي افراد معمولي در حال حاضر و آينده از آن بهره خواهند برد. در حاليكه ما به آسمان شب خيره مي‌شويم، JWST مستقيما به اعماق آن نگاه مي‌كند. به‌ لطف تلسكـوپ جيمزوب، بيشتر از هر زمان ديگري به كشف منشا واقعي جهان هستي نزديك شده‌ايم.

 

براي اطلاع از مقاله چگونه دوربين دوچشمي را تميز كنيم روي لينك كليك كنيد.

 

نتيجه

تلسكوپ هاي فضايي كه تا به امروز به فضا پرتاب شده اند هر كدام به نوبه خود توانسته اند به پيشرفت دانشمندان و اختر شناسان كمك كنند. تلسكـوپ فضايي جيمز وب نيز يكي از جديدترين اين تلسكـوپ هاست كه حتما تصاوير فرستاده شده اين تلسكوپ فضايي را در اينترنت تماشا كرده ايد.

اگر شما هم به رصد آسمان شب علاقمند هستيد مي توانيد با خريد تلسكوپ از تماشاي آسمان لذت ببريد. خريد تلسكوپ در سايت موسسه طبيعت آسمان شب با بهترين قيمت و كيفيت به راحتي امكان پذير است.

 

براي دانلود مقاله ۹ حقيقت جالب درباره تلسكوپ فضايي جيمزوب روي لينك كليك كنيد.

 

توضيحات بيشتر : تلسكوپ ، خريد تلسكوپ، دوربين تك چشمي، خريد دوربين تك چشمي، آسمان نما، ميكروسكوپ، خريد دوربين شكاري، خريد ميكروسكوپ، تلسكوپ دانش آموزي، دوربين شكاري، ميكروسكوپ دانش آموزي

منبع: سايت موسسه طبيعت آسمان شب و ۹ حقيقت جالب درباره تلسكوپ فضايي جيمز وب 



برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۳ تير ۱۴۰۳ساعت: ۰۸:۵۰:۰۱ توسط:موسسه طبيعت آسمان شب موضوع:

{COMMENTS}
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
آواتار :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :